top of page

"Psi so angeli, poslani iz nebes, da bi nam pomagali postati boljši ljudje."

- Robert Genn

NAŠA ZGODBA

Kdo smo?

Smo majhna družina iz Radelj ob Dravi (Koroška) in smo ljubitelji psov pasme ZLATI PRINAŠALEC. Naša zgodba se je začela pred 14. leti, ko smo v naše življenje sprejeli svojo prvo zlato prinašalko, Doly Boltvinsko. Popolnoma nas je navdušila, saj so zlati prinašalci pač zakon! Naša želja o vzreji zlatih prinašalcev se z našo Doly žal ni uresničila. Nekako pa je pri nam to ostala neizpolnjena želja, katere nismo bili pripravljeni kar tako pozabiti. Od našega sončka smo se morali aprila 2020 posloviti in seveda brez novega zlatega prinašalca nismo zmogli. Tako je v naše življenje prikorakala Very Prettys Born To Shine - Molly. 

 

Z Molly smo se v letu 2021 udeležili naših prvih pasjih razstav, kjer je dobila ocene: 1x excellent in 4x very good. V letu 2022 in 2023 smo obiskali še nekaj razstav v Sloveniji, na katerih je Molly osvojila čudovite rezultate ter pridobila naziv

🇸🇮 Razstavni šampion Slovenije 🇸🇮.

Po nenehnem izobraževanju o pasmi in spoznavanju vzrediteljev zlatih prinašalcev, tako iz Slovenije kot tudi iz tujine, je naša ljubezen do pasme samo rastla. Skrb za dobro opravljene teste, preglede in preizkušnje nam je predstavljala veliko odgovornost, saj želimo, da bodo mladički iz naših legel zdravi! Vzrejati si želimo zgolj zaradi ljubezni do pasme in psov nasploh ter le-to tudi početi v skladu s standardom pasme.

Torej...če iščete oz. boste v prihodnosti iskali novega prijatelja in družinskega člana, ste na pravem mestu. :)

Doly
Doly
Doly
Molly
Molly
Molly
Molly
Molly
Družina Marsel Ficko
Molly & Maggie
Molly & Maggie

Von Marenberg

Logo_Barvna_Molly_Zgoraj.png

Psarna zlatih prinašalcev

Psarna Von Marenberg je nastala iz ljubezni do pasme zlati prinašalec. Izbira imena ni bila enostavna. Želeli smo si, da imajo psi, skoteni pri nas, za vedno nekaj, kar jih bo spominjalo na to od koder prihajajo. Ker se je mesto Radlje ob Dravi do leta 1952 imenovalo Marenberg, smo se odločili za ime psarne, Von Marenberg. Psarna Von Marenberg ima šifro 01/2022.

Dom za nas in naši psički Molly & Maggie je prostorna hiša na mirni lokaciji z vrtom in čudovitim razgledom na Pohorje. Zlati prinašalec je prav posebna pasma, ki zahteva VELIKO pozornosti in družbe. Torej, kadar se odločate za nakup zlatega prinašalca, se morate zavedati, da po tem nikoli več ne boste imeli svojega osebnega prostora. Vaši psi vas bodo zasledovali POVSOD! :)

bottom of page